Pustni čas je čas norčij je program DPM Koper, namenjen vsem otrokom, in je v celoti brezplačen.

Program pustni čas je čas norčij je program DPM Koper, ki obsega dvodnevno dogajanje v pustnem obdobju: organizacijo otroških pustnih sprevodov na pustni torek in pustno ustvarjanje na pustno soboto. Namenjen je vsem otrokom, ki se ga udeležijo in je zanje v celoti brezplačen.

Na pustno soboto se ponavadi na prireditvenem prostoru ob Taverni v Kopru v program mestnega pustovanja vključi tudi Društvo prijateljev mladine Koper ter izvede različne tematsko obarvane pustne ustvarjalnice. Otroci izdelujejo obrazne pustne maske, tudi pustne rekvizite, nenašemljeni pa pustni kostum. Glede na kostum si otrok lahko izbere poslikavo obraza, da je maškara popolna.

Na pustni torek društvo izpelje otroški pustni sprevod, ki se prične z zborom organiziranih pustnih mask na enem od mestnih trgov. Za namlajše, vrtčevske maske, se pustni program pričenja ob 10. uri, za šolske pa eno uro kasneje. Zbrane maske nagovori in zabava norčavi klovn.

V velikem otroškem pustnem sprevodu po koprskih ulicah navadno sodeluje okrog 1300 otrok in njihovih spremljevalcev. Prve se v sprevodu pokažejo na ogled najmlajše maske iz različnih enot Vrtca Koper in se po mestnih ulicah sprehodijo do Prešernovega trga. Dogajanje se ob 11. uri ponovi za osnovnošolske otroke, ki so po ulicah pridejo do promenade in pot navadno zaključijo na prireditvenem prostoru v Taverni.

Sprevod vodijo norčavi klovn, animator DPM Koper, in glasbeniki (tolkalci Glasbene šole Koper ali Pihalnega orkestra Koper), pomagajo pa jim palčice, pretežno študentke pa tudi dijakinje, pomočnice DPM Koper.