Poletna letovanja 2019

V Društvu prijateljev mladine Koper v času poletnih počitnic 2019, pripravljamo vrsto programov za popestritev poletnih dni osnovnošolskih otrok iz Mestne občine Koper in Občine Ankaran.


Odpravite se z nami na nepozabno letovanje, subvencionirano s strani ZZZS, v Zambratijo, v Poreč ali v Kranjsko Goro.

Zdravstveno letovanje je namenjeno otrokom in mladostnikom z zdravstvenimi indikacijami in je subvencionirano s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Starši, ki želite uveljavljati zdravstveno letovanje, se morate osebno zglasiti pri osebnem zdravniku vašega otroka, ki vam na podlagi upravičenosti do subvencije izda potrdilo za zdravstveno letovanje. Potrdilo dostavite na sedež DPM Koper.


ORGANIZIRANO TRADICIONALNO LETOVANJE Z DRUŠTVOM PRIJATELJEV MLADINE KOPER POSKRBI ZA:

  • zdravo življenje v naravi in z naravo,
  • spremembo klime, ki blagodejno deluje na zdravje otrok,
  • učenje prilagajanja interesom skupine in socializacijo,
  • privajanje na samostojnost,
  • pridobivanje določenih umskih in telesnih spretnosti,
  • oblikovanje značajskih vrednot,
  • načrtno in namensko izrabo prostega časa,
  • spoznavanje novih vrstnikov in navezovanje prijateljstev,
  • nepozabna počitniška doživetja.


Starši svojega otroka lahko vpišete na spodaj opisana letovanja.

ZAMBRATIJA - skupina je zaključena -

29. 6. – 6. 7. 2019

od 1. do 6. razreda


V ceno so všteti vsi stroški letovanja:

prevoz s spremstvom, bivanje (spanje in prehrana), varstvo, vodenje in animacije.

Zambratija je majhno istrsko obmorsko letovišče, kjer v prostornem parku visokih borovcev stoji otroški počitniški dom. Dom je grajen v dveh etažah, Urejene sanitarije so etažne, velika jedilnica je hkrati tudi dvorana in večnamenski prostor, kjer se odvijajo razne aktivnosti. Dom se ponaša z lastno kakovostno kuhinjo. Prijazno osebje poskrbi za urejenost, higieno ter so vselej na voljo.

Kopanje je za otroke urejeno na lastni plaži, minutko oddaljeni od počitniškega doma. Morje je tod silno čisto, dno pa je prekrito z mivko. Na plaži so urejene sanitarije. Počitniški dom Zambratija leži v objemu velikega zelenega parka, ki nudi v vročih poletnih dneh prijetno senco. Ob domu so igrišča za rokomet, nogomet, košarko, in odbojko na mivki. V parku so tudi mize za namizni tenis.

Otroci bodo med vrstniki spoznali nove prijatelje, z njimi bodo ustvarjali in se družili ob zabavnih dejavnostih. Prosti čas bodo preživeli z igrami z žogo, ustvarjalnimi delavnicami, plesnimi in glasbenimi animacijami, družabnimi večeri ...

POREČ - skupina je zaključena -

5. 7. – 12. 7. 2019

od 2. do 9. razreda


V ceno so všteti vsi stroški letovanja:

prevoz s spremstvom, bivanje (spanje in prehrana), varstvo, vodenje in animacije.

Počitniški dom leži v naselju Špadiči v neposredni bližini morja. Od centra Poreča je oddaljen manj kot dva kilometra. V letu 2009 prenovljeni dom razpolaga s 2-6 posteljnimi sobami z etažnimi sanitarijami in kopalnicami. Ima notranjo in zunanjo jedilnico, lastno kuhinjo in interno ambulanto.

Otrok in mladih ne bo oviralo močno sonce, saj dom obdaja borov gozdiček s klopmi, mizami in igrali, kar omogoča izvedbo različnih dejavnosti tudi v vročem vremenu. Pokrita jedilnica ob domu nudi otrokom tudi v primeru slabega vremena možnost izpeljave poljubne aktivnosti. Za otroke bo s petimi obroki dnevno poskrbela domača kuhinja. Poleg kopanja na lepo urejeni plaži bodo za otroke pripravljene številne ustvarjalne delavnice, animacije, družabne igre, in veliko zabave ob plesu, petju v družbi vrstnikov.

KRANJSKA GORA - skupina je zaključena -

21. 7. – 28. 7. 2019

od 1. do 6. razreda


V ceno so všteti vsi stroški letovanja:

prevoz s spremstvom, bivanje (spanje in prehrana), varstvo, vodenje in animacije.

Le streljaj od Kranjske Gore, v Kekčevi deželi Triglavskega narodnega parka, tik pod Prisankom, stoji prijazna Vila. Oaza miru, lepot, prijaznosti, ustrežljivosti, nudi malim in velikim ogromno učnih, družabnih in športnih programov.

Nastanjeni bomo v sobah z lastno kopalnico. Poleg tega je v domu na razpolago velika kmečka soba, igralnica, velik večnamenski prostor ter zimski vrt. Otroci bodo med vrstniki spoznali nove prijatelje, s katerimi se bodo družili ob raznovrstnih dejavnostih. Neokrnjena narava bo blagodejno vplivala na otroke, sprostili se bodo od napornih šolskih dni. Počitniški dom je odlično izhodišče za sprehode. Na voljo bomo imeli večnamensko športno igrišče. Izpeljali bomo razne ustvarjalne delavnice, kviz, tombolo, igre na prostem, družabne večere in ostale animacije za otroke. V poletni vročini se bomo hladili v naravi ter s plavanjem v bazenu.