Teden otroka 2022

"SKUPAJ SE IMAMO DOBRO"

3. – 9. oktober 2022

Osrednja tema Tedna otroka® , ki bo potekal od 3. do 9. oktobra 2022, je SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Povezavo smo našli z naslovom pesmi “Skp se mava dobr” pri otrocih zelo priljubljenega NIPKEja, ki bo letos naš ambasador. Podatki TOM telefona kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo, da se imajo dobro s sovrstnikom, ki mu lahko zaupajo, zato se tokrat osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave.

Okrogla miza ob TEDNU OTROKA®.

četrtek, 6. oktober 2022

Danes je v okviru TEDENA OTROKA® 2022, potekala okrogla miza na temo »Skupaj se imamo dobro«, ki sta jo pripravila Društvo prijateljev mladine Koper in Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Istre, ki je dogodek prijazno gostil v svojih novih prostorih v palači Sabini-Grisoni na Vergerijevem trgu v središču mesta.

Zbrali so se mladi parlamentarci osnovnih šol MOK in stekla je debata o pomenu pravega prijateljstva in kako izboljšati odnose z vrstniki ter »olepšati« šolski prostor, da bo prijazen predvsem njim, učencem. Idej in predlogov, kako bi se imeli skupaj dobro in kaj lahko, kot posameznik naredim za lepši jutri, ni manjkalo. Mladi so se osredotočili na pomen prijateljstva, povezanosti, druženja, pogovarjanja, kako biti slišan in pomen aktivnosti, ki bi povezala učence šole v skupne dejavnosti. Prišli so do zaključka, da je za dober odnos potrebna iskrenost, spoštovanje, zaupanje in ogromna mera sprejemanja. Debato sta vodili Vesna Starman in Gabrijela Kukovec Pribac.

Mladi parlamentarci bodo v prihodnjih dveh letih na otroških parlamentih obravnavali temo izglasovano na nacionalnem parlamentu 2022 »Duševno zdravje otrok in mladih«.

Najdihojčin natečaj 2022

četrtek, 20. oktober 2022

Danes smo v Mali loži v Kopru otvorili razstavo Najdihojčinega natečaja na temo JAZ IN PTICE.

Letošnja tema Tedna otroka je bila namenjena pomenu prijateljstva. Pogovarjali smo se o prijaznosti, hvaležnosti in seveda tudi kako moramo biti spoštljivi, tudi do narave in živali. Otroci so v Tednu otroka opazovali naravo in ptičke v svojem okolju in jih tudi narisali. Nastale so čudovite slike, ki so na ogled v Mali loži v Kopru do 8. 11. 2022. Otvoritev so s petjem popestrili otroci iz vrtca Delfino Blu Capodistria z vzgojiteljico Coro, otroci iz Vrtca Koper, enote Žogica z vzgojiteljico Matejo in otroci iz Vrtca Semedela enota Slavnik z vzgojiteljico Zdenko.

Otvoritev je s svojo prisotnostjo počastil gospod župan MOK Aleš Bržan. Hvala otrokom in vzgojiteljicami, za sodelovanje.

Zahvaljujemo se tudi Mestni občini Koper za podporo.