Teden otroka®  je program, ki v Sloveniji poteka na nacionalnem nivoju preko ZPMS, ki ga vsako leto tudi tematsko opredeli. 

TEDEN OTROKA®  je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954.

Besedna zveza “teden otroka” je zaščitena že od leta 2011 in se zapiše z veliko začetnico Teden otroka.

Društvo prijateljev mladine Koper izvaja program na občinski ravni. S tem pomembno obeleži praznik otroka – svetovni dan otroka, ki ga razširi v prireditve v tednu otroka. V tem času otrokom omogoča sproščeno druženje in ustvarjalnost, zabavo in izražanje na različne načine: petje, ples, ročne ustvarjalne in druge spretnosti ter popestri njihov prosti čas.

Ponuja enake možnosti vsem otrokom, ne glede na oddaljenost in materialni status družine, saj je za otroke v celoti brezplačen. Pomemben je tudi zato, ker omogoča na enem mestu, ki je na prostem in vsem dostopno, skupne dejavnosti za starše in otroke. Pomeni vsakodnevno, celotedensko srečevanje in druženje, ki glede na število udeležencev, ki se ob tej priložnosti dnevno zvrstijo ob različnih aktivnostih društva, in njihove (tudi zabeležene) odzive pomeni pomembno dogajanje za prebivalce MO Koper.

Program Tedna otroka je vsako leto aktualiziran, nekoliko spremenjen, saj društvo išče različne načine organiziranja dejavnosti za otroke, da bodo le te čim bližje otrokom ter po vsebini in načinu izvajanja čimbolj raznolike, da bodo na svoj račun prišli prav vsi otroci. 

Od najmlajših do starejših, od deklic do dečkov in od deklet do fantov, ki imajo vsak svoje potrebe in želje. Zato v ponudbo poleg različnih ustvarjalnic vedno bolj vključuje tudi gibalne dejavnosti v lastni izvedbi in v povezavi z različnimi izvajalci (športnimi društvi in klubi), učenje žonglerskih spretnosti, poslikavo telesa, tatoo-je, urejanje pričesk in make-up s pomočjo dijakov in dijakinj frizerstva, do raznih tekmovanj na športnem in glasbenem področju, na področju spretnosti z diablom in ostalimi žonglerskimi rekviziti, karaoke, ples s POI, karaoke, gledališke predstave, projekcije filmov in drugo.