Poletna letovanja 2020

V Društvu prijateljev mladine Koper v času poletnih počitnic 2020, pripravljamo vrsto programov za popestritev poletnih dni osnovnošolskih otrok iz Mestne občine Koper in Občine Ankaran.

Odpravite se z nami na nepozabno letovanje, subvencionirano s strani ZZZS, v Zambratijo, Zgornji Zavratnik ali Kranjsko Goro.

Zdravstveno letovanje je namenjeno otrokom in mladostnikom z zdravstvenimi indikacijami in je subvencionirano s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Starši, ki želite uveljavljati zdravstveno letovanje, se morate osebno zglasiti pri osebnem zdravniku vašega otroka, ki vam na podlagi upravičenosti do subvencije izda potrdilo za zdravstveno letovanje. Potrdilo dostavite na sedež DPM Koper.

ORGANIZIRANO TRADICIONALNO LETOVANJE Z DRUŠTVOM PRIJATELJEV MLADINE KOPER POSKRBI ZA:

  • zdravo življenje v naravi in z naravo,

  • spremembo klime, ki blagodejno deluje na zdravje otrok,

  • učenje prilagajanja interesom skupine in socializacijo,

  • privajanje na samostojnost,

  • pridobivanje določenih umskih in telesnih spretnosti,

  • oblikovanje značajskih vrednot,

  • načrtno in namensko izrabo prostega časa,

  • spoznavanje novih vrstnikov in navezovanje prijateljstev,

  • nepozabna počitniška doživetja.

Starši svojega otroka lahko vpišete na spodaj opisana letovanja.

ZAMBRATIJA 10 dni

- skupina je zaključena -

3. 7. – 13. 7. 2020

od 1. do 6. razreda

Zdravstvena cena: 130 €

V ceno so všteti vsi stroški letovanja:

prevoz s spremstvom, bivanje (spanje in prehrana), varstvo, vodenje in animacije.

Zambratija je majhno istrsko obmorsko letovišče, kjer v prostornem parku visokih borovcev stoji otroški počitniški dom. Dom je grajen v dveh etažah, Urejene sanitarije so etažne, velika jedilnica je hkrati tudi dvorana in večnamenski prostor, kjer se odvijajo razne aktivnosti. Dom se ponaša z lastno kakovostno kuhinjo. Prijazno osebje poskrbi za urejenost, higieno ter so vselej na voljo.

Kopanje je za otroke urejeno na lastni plaži, minutko oddaljeni od počitniškega doma. Morje je tod silno čisto, dno pa je prekrito z mivko. Na plaži so urejene sanitarije. Počitniški dom Zambratija leži v objemu velikega zelenega parka, ki nudi v vročih poletnih dneh prijetno senco. Ob domu so igrišča za rokomet, nogomet, košarko, in odbojko na mivki. V parku so tudi mize za namizni tenis.

Otroci bodo med vrstniki spoznali nove prijatelje, z njimi bodo ustvarjali in se družili ob zabavnih dejavnostih. Prosti čas bodo preživeli z igrami z žogo, ustvarjalnimi delavnicami, plesnimi in glasbenimi animacijami, družabnimi večeri ...

ZGORNJI ZAVRATNIK 7 dni

- skupina je zaključena -

8. 7. – 15. 7. 2020

od 2. do 9. razreda

Zdravstvena cena: 112 €

V ceno so všteti vsi stroški letovanja:

prevoz s spremstvom, bivanje (spanje in prehrana), varstvo, vodenje in animacije.

Otroški in mladinski turizem Zgornji Zavratnik leži na pobočju gore Raduhe na nadmorski višini 850 m in je od vasi Luče oddaljen 5 km. Okolica ponuja sprehode po travnikih in gozdovih, otrokom so dane možnosti za preživljanje aktivnega tabora v naravi. Za najmlajše je na voljo mikavno otroško igrišče, večnamensko igrišče z umetno travo, igrišči za odbojko in badminton. Ponudba za raziskovalce je brezmejna. Udeleženci so nameščeni v sobe s kopalnico in balkonom.

Za dejavnosti ob večerih in deževnih dneh je na razpolago učilnica s 45 sedeži in dve jedilnici. Izpeljali bomo razne ustvarjalne delavnice, kviz, tombolo, igre na prostem, družabne večere in ostale animacije za otroke. V poletni vročini se bomo hladili v neokrnjeni naravi.

KRANJSKA GORA 7 dni

- skupina je zaključena -

19. 7. – 26. 7. 2020

od 1. do 6. razreda

Zdravstvena cena: 108,50 €

V ceno so všteti vsi stroški letovanja:

prevoz s spremstvom, bivanje (spanje in prehrana), varstvo, vodenje in animacije.

Le streljaj od Kranjske Gore, v Kekčevi deželi Triglavskega narodnega parka, tik pod Prisankom, stoji prijazna Vila. Oaza miru, lepot, prijaznosti, ustrežljivosti, nudi malim in velikim ogromno učnih, družabnih in športnih programov.

Nastanjeni bomo v sobah z lastno kopalnico. Poleg tega je v domu na razpolago velika kmečka soba, igralnica, velik večnamenski prostor ter zimski vrt. Otroci bodo med vrstniki spoznali nove prijatelje, s katerimi se bodo družili ob raznovrstnih dejavnostih. Neokrnjena narava bo blagodejno vplivala na otroke, sprostili se bodo od napornih šolskih dni. Počitniški dom je odlično izhodišče za sprehode. Na voljo bomo imeli večnamensko športno igrišče. Izpeljali bomo razne ustvarjalne delavnice, kviz, tombolo, igre na prostem, družabne večere in ostale animacije za otroke. V poletni vročini se bomo hladili v naravi ter s plavanjem v bazenu.

V kolikor se bi pred odhodom na letovanje izkazalo, da zaradi ukrepov zoper Covid-19 ne moremo ali ne smemo izvajati letovanj, si pridružujemo pravico do odpovedi letovanja.

DPM Koper si pridržuje pravico do spremembe programa iz objektivnih razlogov.